Úvod »Podľa choroby»A»Alergia, astma » Karavi
alergie, podráždené reakcie, vyrážky, ekzém, žihľavka
potravinové alergie (lepok, pšeničná múka, sója, fazuľa, mlieko, vajcia, paradajky, zeler, špenát, jablká, marhule, broskyne, jahody, orechy atď.), detoxikácia tráviaceho traktu, vyrážky, ekzémy, žihľavka
glycyrrhiza glabra, curcuma longa, foeniculum vulgare, terminalia chebula, terminalia bellirica, emblica officinalis, rubia cordifolia, zingiber officinale, trigonella foenum-graecum, cuminum cyminum, carum carvi
100 g sypaného čaju
2–3 šálky denne
Jednu čajovú lyžičku bylinného zloženia (cca 2 g) nechajte pre aktívny zdravotný účinok 3–5 minút povariť alebo pri preventívnom užívaní prelejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút lúhovať
Himalájske byliny sa tradične nechávajú aspoň 3–5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok na optimalizáciu duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejšie pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje trávenie. Jednotlivé časti bylín (kvety, plody, semená, stonky, listy, kôra, podzemky a korene) sú cielene rozomleté na jemné časti, aby došlo k ich homogénnemu premiešaniu, ktoré zaručuje najkvalitnejšiu účinnosť ajurvédskych zmesí. Ak čaje používame len ako preventívny, podporný alebo povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba lúhovať.
Pre optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé, najlepšie ráno pred raňajkami, počas dňa jednu hodinu pred jedlom a večer pred spaním po dobu trvania obnovy požadovaných funkcií organizmu. Po spotrebovaní každého balenia ponechajte týždennú prestávku.
Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Upozornenie:
Výživový doplnok s bylinami. Uchovávajte mimo dosahu detí. Skladujte na suchom mieste do 25°C. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
NAJPREDÁVANEJŠÍ
